top of page

tantra massage voor mannen

Rebalancing is een dynamische en tegelijkertijd meditatieve vorm van lichaamswerk. Het is een doeltreffende en krachtige manier om in contact met jezelf te zijn. Het lichaam wordt hierbij beschouwd als een ingang naar ons hele wezen.

Ervaringen en overtuigingen hebben een effect op ons lichaam, we slaan ze erin op. Gaandeweg ons leven houden we ons op bepaalde terreinen in, passen we ons aan, en zijn niet alle gevoelens welkom. Op den duur levert dat lichamelijke spanning op en mentale kramp. Voor een groot deel gebeurt dit onbewust, terwijl we het verband kwijtraken tussen oorzaak en gevolg, en tussen denken en voelen.

Rebalancing is uitermate behulpzaam bij lichamelijke pijnen. Daar waar pijn is, ontstaat kramp en vernauwing in de fascia (bindweefselstructuren). Diepe en zachte aanraking helpt het lichaam en het zenuwstelsel te ontspannen waardoor de cyclus van pijn kan worden doorbroken.

Rebalancing maakt gebruik van verschillende werkvormen zoals diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspanning, stretchings, zachte vormen van aanraking, bodyreading, ademhaling, zelfonderzoek en meditatie.
Hierdoor komt er meer bewustzijn op lichamelijke en geestelijke spanningen en op wat er aan ten grondslag ligt. Daarin te ontspannen geeft vaak rust en ruimte. Het geeft meer inzicht in jezelf en leert je met een zachte blik je innerlijk te onderzoeken. In de praktijk leidt dit tot meer stevigheid in jezelf, rust, spontaniteit en vitale levensenergie.

bottom of page