top of page

Ayurvedische massage

Ayurveda betekent in het Sanskriet ‘kennis van het leven’. Het is de oudste geneeskunde die de mens kent. Ayurveda is een integrale geneeskunde die zich bewezen heeft  als door zijn preventief karakter enerzijds , als het behandelen van kwalen anderzijds. 

 

Elementen
De ayurveda is gebaseerd op de theorie dat het universum uit  vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en lege ruimte bestaat – en het menselijk lichaam daarmee ook. Ayurveda is een holistische Indiase geneeskunde afkomstig uit India en betekent kennis (veda) van het leven (ayus). De ayurveda omschrijft fysiologie, pathologie, diagnose en behandeling op basis van de leer van de drie dosha’s. Dosha’s zijn mengsels van de grote elementen. Dat zijn wind, gal en slijm, in het Sanskriet vata, pitta en kapha. Een ayurvedische masseuse zal bij een client de disbalans in de elementen herstellen doormiddel van massage.

 

Over Ayurvedische massage
Bij Ayurvedische massage word je van van top tot teen gemasseerd met warme biologische sesam olie. Mijn ayurvedische massages hebben een reinigend en voedend effect en stimuleren het zelf-genezend vermogen van het lichaam. Maar het dient ook uitstekend voor een rustgevende en weldadige ontspanning. Alle onderdelen van je lichaam worden gemasseerd, zoals je hoofd, rug, benen, oren, gezicht, handen, tenen en de topjes van je vingers. Hierdoor is het ook een waanzinnige wellness behandeling.

 

Ayurvedische oliemassage versterkt het immuunsysteem
De ayurvedische oliemassage versterkt het immuunsysteem en geeft een gevoel van welzijn. Ayurvedische massage wordt zowel ingezet voor de behandeling en ter voorkoming van klachten. 

Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. 

Het helpt ook tegen vermoeidheid, stress en slapeloosheid. 

Het effect van een Ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het lichaam. 

 

In India worden kinderen vanaf hun geboorte gemasseerd. Daar is het een onderdeel van de cultuur, net zoals wij naar een pedicure of sauna gaan, laten zij zich daar minimal 1 keer per maand masseren. Gelukkig heb ik de kans om deze Indische leer aan jullie door te geven in de vorm van een bijzondere massage. 

 

Goed om te weten
Een Ayurvedische massage behandeling wordt gestart met een warm voetenbad en een kopje verse gember thee. Terwijl je voeten wennen aan de warmte, start ik een kleine intake aan de hand van een korte vragenlijst. De massage wordt volledig aangepast op jouw persoonlijke behoefte. De sesamolie is zeer voedend voor het lichaam. Daarom is volledige naaktheid bij deze massage ook aangewezen. 

Geen paniek ik dek je toe met de nodige zorg en warmte van handdoeken en dekens. 

Een heerlijke hoofdmassage is onderdeel van de behandeling. De Sesam olie is zeer voedend voor je huid. Het is fijn om deze na afloop lekker in te laten trekken. Trek daarom makkelijk zittende kleding aan waar olie op mag komen. Je haar zal ook wat olieachtig zijn na afloop. Dit is een super gezond voor je hoofdhuid en haren! Wacht daarom zo lang mogelijk met douchen. Het resultaat? Een ontspannen lijf en gezonde glow op je gezicht met prachtige glanzende haren.

 

Detox
De lente is het ideale moment om te detoxen. We komen uit de winter en mogen afvalstoffen die we hebben opgeslagen loslaten, zodat we fris en vitaal de zomer tegemoet gaan. Ayurvedische massages werken zeer goed tijdens ondersteuning van een Detox, zoals een juice cleanse van MYC Juicery.

 

Yoga, & Ayrvedische massage
Door je lichaam te bewegen tijdens Yoga creeër je meer balans in je hoofd en je lichaam. 

Combineer Yoga met een Ayurvedische massage voor een ultieme ontspanning, doordat de energie optimaal kan stromen.

bottom of page